Sven Frankard

  • Leeftijd: 29 jaar
  • Woont in Wemmel sinds 1989
  • Studies: Rechten (Vrije Universiteit Brussel). Voordien ging ik naar school in het Jan-Van-Ruusbroeckollege en naar Mater Dei in Wemmel.
  • Werk: GD&A Advocaten
  • Actief in de Wemmelse politiek sinds ik me in 2014 aansloot bij N-VA Wemmel
  • Politieke ervaring: Ondervoorzitter N-VA Wemmel, afdelingsraad Jong N-VA
  • Activiteiten: Ik volg van kinds af aan piano- (klas van Marleen Meeuwsen) en gitaarles (klas van Boudewijn Cox) aan de Gemeentelijke Academie Wemmel.

Nooit toegeven op onze waarden

Ik wil mij inzetten om op het lokale niveau onze waarden en normen te behartigen. Daartoe reken ik de gelijkheid van vrouwen en mannen, de rechtsstaat en de vrijheid van meningsuiting. Ook de scheiding van overheid en religie: aan het openbaar loket en op school vormt neutraliteit het uitgangspunt.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk naar school gaan en alle lessen bijwonen. Enkel zo kunnen kinderen zich ten volle onderdompelen in één van de beste onderwijssystemen ter wereld en gewapend met een brede kennis hun eigen keuzes maken.

De doorgedreven integratie van nieuwkomers en de kennis van het Nederlands blijven primordiaal voor een leefbaar Wemmel. Het doel van een goed integratie- en inburgeringsbeleid is dat iedereen kan deelnemen aan onze gemeenschap en dat  de sociale samenhang in onze gemeente wordt versterkt. Respect durven vragen voor onze waarden is daarbij de eerste stap.

Sommige wijken en parken kunnen nog wat meer aandacht gebruiken op het vlak van criminaliteit en netheid. Vandalisme, sluikstorten en het lastigvallen of naroepen van personen op straat kunnen nooit getolereerd worden. Veiligheid is een basisrecht maar creëert ook geborgenheid in je eigen gemeente.

Ook de oudere Wemmelaars die na een leven lang werken van hun welverdiende pensioen in Wemmel genieten, draag ik een bijzonder warm hart toe. Zij hebben ons dierbare Wemmel ten slotte mee helpen opbouwen en moeten zo inclusief mogelijk betrokken blijven bij ons dorpsgebeuren.