Goede score voor wegmarkeringen

Walter Vansteenkiste wegmarkeringenIn één op de drie Vlaamse gemeenten laten wegmarkeringen te wensen over. Dat blijkt uit een studie van mobiliteitsorganisatie Touring. Dilbeek en Halle scoren slecht, Wemmel kwam, samen met onder meer Beersel en Merchtem, goed uit de verf.

De zebrapaden en fietspaden in Wemmel liggen er mooi omlijnd bij. De gemeente zet jaarlijks dan ook een externe firma in om de wegmarkeringen te onderhouden. ‘We gaan er als gemeente toch vanuit dat als de weggebruiker de wegcode dient te respecteren, dat hij ook de kans daartoe moet krijgen en dat we hem daarin moeten begeleiden en ondersteunen. Die wegmarkeringen zijn dan toch van primordiaal belang’, zegt waarnemend burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL).

Slecht of middelmatig

Dat Wemmel zo goed scoort, blijkt uit een studie van mobiliteitsorganisatie Touring, dat de wegmarkeringen in 50 Vlaamse steden en gemeenten onder de loep nam. Twee derde van de gemeenten scoort slecht of middelmatig, dat is onder meer het geval in Dilbeek, Grimbergen en Halle. Touring vermoedt dat veel gemeenten besparen op het onderhoud van de wegen en dat veel wegmarkeringen na werkzaamheden verdwijnen.

Vorig jaar kreeg Touring liefst 448 meldingen binnen over slechte wegmarkeringen. De organisatie spreekt van een onaanvaardbare toestand en wijst op het belang van duidelijke belijningen voor de verkeersveiligheid.

Minimale investering

Wemmel probeert dan weer een maximaal resultaat te bekomen met een minimale investering van zo’n 18.000 euro exclusief BTW per jaar. ‘Waar er minder verkeer is, opteren we voor een meer definitieve oplossing’, zegt Vansteenkiste. ‘Daar voorzien we stenen die dienst doen als wegmarkering en verwerkt zijn in het wegdek als bijvoorbeeld een zebrapad. Op drukbereden banen, kiezen we voor het jaarlijks herspuiten. We gaan in de komende legislatuur nog bijkomende aandacht besteden aan de wegmarkeringen van fietspaden. Daar waar geen fietspaden verwerkt zijn of aangelegd apart, zullen we wegmarkeringen aanbrengen om de fietsers een te beschermen en een meer zichtbare plaats in het verkeer te bieden.’

Het Nieuwsblad, 24 januari 2013