Vrijwilligers gezocht voor cultuurraad

WEMMEL – Na de gemeenteraadsverkiezingen moeten in Wemmel niet alleen verkiezingen over politieke mandaten worden georganiseerd. Ook het bestuur van de nieuwe cultuurraad, die bestaat uit vrijwilligers, moet worden samengesteld. Op 20 november wordt er om 20 uur in De Zandloper een speciale informatievergadering georganiseerd over de verkiezingen voor een nieuw bestuur van de Nederlandse Culturele Raad van Wemmel (NCRW).

‘Geen gewone vergadering, maar eentje waarop iedereen die positief wil meewerken aan het gemeenschapsleven in Wemmel, welkom is’, zegt oud-voorzitter Geert Pittomvils.

Verruimen

‘Bedoeling is om de cultuurraad te verruimen en een cultuurraad ‘nieuwe generatie’ op te richten. Wemmel telt meer dan vijftig sociaal-culturele verenigingen, gaande van educatieve, sport-, hobby-, en dienstverlenende verenigingen tot verenigingen met podiumactiviteiten, die deel uitmaken van de Nederlandse Culturele Raad van Wemmel’, weet Geert Pittomvils.

Brochure

Huidig voorzitter Stefaan Jespers van de NCRW vult aan: ‘De cultuurraad ondersteunt overkoepelende activiteiten zoals de zeepkistenrace, en wij organiseren zelf ook verschillende activiteiten zoals de Ierse week, de Hongaarse week, de 11-juliviering, het seniorenfeest, enzovoort.’

‘De NCRW heeft recent ook een nieuwe verenigingenbrochure uitgegeven waarin de werking van alle aangesloten verenigingen wordt voorgesteld. Dat gebeurde naar aanleiding van 40 jaar culturele raad.’

‘Met de grote infovergadering van 20 november willen we niet alleen leden van verenigingen, maar ook mensen die zich sociaal en/of cultureel voor het Wemmelse gemeenschapsleven willen inzetten, warm maken om toe te treden tot het bestuur’, weet Jespers.

De verkiezingen voor het nieuwe bestuur van de cultuurraad zelf worden net als gemeenteraadsverkiezingen één keer om de zes jaar georganiseerd.

Naast een nieuw bestuur voor de cultuurraad, zal er ook een nieuwe programmerings- en een nieuwe erkenningscommissie worden gekozen. De programmeringscommissie houdt zich onder meer bezig met de programmatie in de Zandloper; de erkenningscommissie buigt zich over de mogelijke toetreding van nieuwe verenigingen bij de NCRW.

Het Nieuwsblad, 17 november 2012