Verscherpt toezicht op trouwstoeten

gemeentehuisBurgemeester Walter Vansteenkiste kondigt aan hard te zullen optreden tegen joyriders die meerijden in trouwstoeten en zich niet aan de regels houden.

‘Het was een tijdje rustig in Wemmel na een vorige politie-actie, maar blijkbaar vinden sommige automobilisten het nodig om de rust in Wemmel te verstoren door in een trouwstoet op voetpaden te rijden of wegen te blokkeren. Dat kan niet, en hiervoor geldt een nultolerantie. Trouwers die foto’s willen maken aan het gemeentehuis zijn welkom, maar moeten zich aan de regels houden.’

‘Indien er zoals in het verleden opnieuw een gewoonte van wordt gemaakt om met trouwstoeten Wemmel op stelten te zetten, dan komt er zeker een onaangekondigde politieactie. Tijdens de laatste trouwstoet heeft de politie de overtreders ook telkens geverbaliseerd’, aldus de burgemeester.

Dat was het geval zaterdagnamiddag toen rond 17.30uur voertuigen de rijbaan naar het centrum blokkeerden. Andere bestuurders moesten uitwijken of zelfs stoppen.

De politie kwam tussenbeide nadat bestuurders een verhitte discussie aangingen met de mensen uit de trouwstoet. Enkele hardnekkige deelnemers werden bekeurd. Uiteindelijk konden ze overtuigd worden om de parking te gebruiken aan de overzijde van het gemeentepark. Daar wilden ze foto’s gaan nemen van het getrouwde koppel.

Het Nieuwsblad, 22 oktober 2013