Vakantieaanbod voor zieken, ouderen en personen met een fysieke handicap

bredaHet OCMW werkt graag mee aan een initiatief van het Rode Kruis Vlaanderen dat vakanties aanbiedt voor personen met een fysieke handicap, chronische ziekte of ouderdom. Zij kunnen moeilijk op vakantie gaan. Omdat we opmerken dat o.a. ouderen nog niet of beperkt op de hoogte zijn van dit aanbod, informeren we u graag. Het Rode Kruis voorziet zelfs een financiële tussenkomst, waardoor op vakantie gaan een haalbare kaart wordt. 

Praktisch:
In de vakantieweek staan de wensen en mogelijkheden van de gasten centraal. Medische en verpleegkundige zorg, maaltijden of diëten, een uitstapje of ontspanningsactiviteiten stemmen worden afgestemd op de behoeften van de gasten. De verpleegkundigen en andere vrijwilligers hebben veel ervaring in het verzorgen van oudere mensen. Daarnaast zorgen vrijwilligers ook voor de partner die eventueel meegaat. Op volgende link vindt u verdere informatie over Aangepaste Vakanties: http://www.rodekruis.be/NL/Activiteiten/SocAct/Handicap/.

In 2013 vinden er 10 vakantieweken plaats verspreid over het hele jaar. Voor personen die niet rolstoelgebonden zijn, zijn er nog openstaande plaatsen in volgende vakantieweken:

  • Hotel Merlinde in Breda van 29 april t.e.m. 4 mei
  • Hotel Merlinde in Breda van 13 t.e.m. 18 mei
  • Hotel IJsselvliedt in Wezep van 3 t.e.m. 8 juni
  • Hotelschip J. Henry Dunant van 22 t.e.m. 27 juli
  • Hotel Merlinde in Breda van 12 t.e.m. 17 augustus
  • Hotel Merlinde in Breda van 16 t.e.m. 21 september

Informatie en inschrijvingen:

Vakantiegangers kunnen zich aanmelden via de Wemmelse Rode Kruisafdeling. Contactpersoon: Roland Van Campenhout, Vander Vekenstraat 73, 1780 Wemmel, 0486 56 53 26, pr@wemmel.rodekruis.be . Bijkomende info is ook beschikbaar via de sociale diensten van OCMW Wemmel waar u ook een gedrukte gastenbrochure kan bekomen. Anderstaligen zijn eveneens van harte welkom, de organisatie is evenwel in het Nederlands. De Franstalige evenknie Croix-Rouge organiseert deze vakanties (nog) niet.

Bent u ook overtuigd van het nut van dit aanbod voor kwetsbare ouderen? Kent u mensen die nood hebben aan een dergelijke vakantie? Laat het dan niet na deze mensen te informeren over de Aangepaste Vakanties van Rode Kruis-Vlaanderen.

Ontdek hier de brochure met het aangepaste vakantieaanbod.