Overleg OCMW-voorzitters Halle-Vilvoorde

ocmw voorzittersoverleg hallevilvoordeMaar liefst 20 van de 35 OCMW-voorzitters van het arrondissement Halle-Vilvoorde zijn in januari 2013 aan hun eerste ambtstermijn begonnen. De Welzijnskoepel West-Brabant organiseert als OCMW-vereniging in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant reeds 5 jaar een overleg tussen de OCMW-voorzitters. Dit overleg vindt elke 3 maanden plaats. Ook onze OCMW-voorzitter, Armand Hermans, neemt hieraan deel.

Het eerste overleg vond plaats op 27 maart 2013 in het OCMW van Zemst. Tom Dehaene nam afscheid van het overleg om zijn taak als gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant op te nemen maar stelde vast dat er een erg enthousiaste groep van OCMW-voorzitters klaar staat om het de komende zes jaar waar te maken. Lies Vereecke (voorzitter OCMW Dilbeek) mag de fakkel van Tom Dehaene overnemen, bijgestaan door de ondervoorzitter Sonia Van Wanseele (voorzitter OCMW Beersel).

Op het overleg worden wisselende thema’s besproken. De OCMW-voorzitters bepalen zelf de inhoud van de agenda. Het overleg vormt zo een forum waar algemene en regio-gebonden informatie wordt aangereikt. De voorzitters kunnen er onderling ervaringen uitwisselen, dit alles in het belang van de goede werking van een OCMW en zodoende in het teken van een toegankelijke en professionele dienstverlening aan elke inwoner van de gemeente.