OCMW waarschuwt voor schulden tijdens Youth Tube

youth tube logoVele jongeren keken ‘raar’ op: een stand van het OCMW op de Wemmelse jongerendag Youth Tube? “Een vreemde eend in de bijt”? Niets is echter minder waar. De schuldenproblematiek bij jongeren kwam de voorbije maanden met de regelmaat van een klok in de pers. Redenen genoeg voor de medewerkers van het Wemmelse OCMW om aan deze jongerendag te participeren.

Jong geleerd is oud gedaan” en “voorkomen is beter dan genezen”, iedereen kent deze spreekwoorden. “Een klare kijk” op geldzaken en kredieten krijgen is niet alleen voor jongeren niet zo evident. Het risico om, zelfs zonder het goed te beseffen, een onoverkomelijke schuldenberg te maken en “van de regen in de drop te komen” is dan niet denkbeeldig.

Het voorkomen van eventuele problemen is immers beter dan “als het kalf reeds verdronken is” beroep te moeten doen op de uitgebreide OCMW dienstverlening met budgetbeheer, budgetbegeleiding, schuldbemiddeling of zelfs collectieve schuldenregeling.

Op een speelse wijze werden jongeren wegwijs gemaakt in de wereld van geld en schulden met talrijke praktische tips, en als het dan toch fout gaat het overzicht van de helpende hand van het OCMW in vele situaties binnen de leefwereld van de jongeren. Dat er een grote behoefte bestaat aan uitgebreide informatie bewijst het aantal bezoekers aan de OCMW stand: meer dan 100 jongeren namen deel aan de wedstrijd, van een succes gesproken!