Nieuwe tournee: theater voor anderstaligen

als ik jouIn 2013 gaat theatergezelschap Fast Forward opnieuw op tournee met de theaterproductie ‘Als ik jou!’

In ‘Als ik jou’ maken anderstalige tieners en volwassenen op een wervelende, ontroerende, speelse en interactieve manier kennis met een aantal bekende Vlaamse en Nederlandse dichters. Deze voorstelling is ook geschikt om Nederlandstaligen te laten kennismaken met o.a. Bart Moeyaert, Joke van Leeuwen, Hugo Claus, Herman de Coninck, Paul van Ostaijen, Toon Tellegen, Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en Hans Andreus.

Speeldata in de Rand:

15/1 – 14 u. & 20 u.   Wemmel   GC de Zandloper info & tickets
26/2 – 20.30 u. St-Genesius-Rode GC de Boesdaalhoeve info & tickets
5/3 – 20 u. Kraainem GC de Lijsterbes info & tickets
12/3 – 20 u. Wezembeek-Oppem GC de kam info & tickets
19/3 – 20.30 u. Jezus-Eik  GC de Bosuil info & tickets

In een begeleidend boekje (met gratis dvd) vind je behalve de gedichten uit de voorstelling ook bij elk gedicht minstens één oefening of een leuke opdracht.

Deze theaterproductie werd in 2009-2010 al een dertigtal keer gespeeld in de Lage Landen. Eind april 2010 brachten ze enkele fragmenten op het congres 40 jaar studie Nederlands in Indonesië in Jakarta. Ze speelden dat jaar ook in Londen. In 2011 waren te gast aan de Poolse universiteiten in Wroclaw en Lublin en in Madrid. In maart 2013 spelen ze in Barcelona.

meer info en  gratis lesmateriaal

Deze productie kwam tot stand met steun van vzw ‘de Rand’, Het Taaluniecentrum NVT, Uitgeverij Garant en het Instituut voor Levende Talen van de K.U.Leuven.

Bron: www.derand.be, 14 januari 2013