Marcel Van Langenhove duwt lijst

Bron: Het Nieuwsblad, donderdag 14 juni 2012

WEMMEL – Oud-burgemeester Marcel Van Langenhove duwt de lijst WEMMEL en geeft daarmee een krachtig signaal aan het adres van huidig burgemeester Chris Andries die met de lijst LB-Intérêts Communaux opkomt. Wemmel kiest tussen twee burgemeesters.

Wemmel werd de voorbije zes jaar bestuurd door twee burgemeesters: oud-burgemeester en ex-internationaal scheidsrechter Marcel Van Langenhove (1.356 stemmen in 2006) en Chris Andries (1.105 stemmen). Marcel Van Langenhove was al burgemeester van 2000 tot 2006 en nam de eerste drie jaar van deze legislatuur voor zijn rekening, Dat hij nu met de Lijst Wemmel (Onafh., CD&V, N-VA, Open Vld, sp.a en Groen) opkomt, is een verrassing.

Marcel Van Langenhove: ‘Het is voor mij wel een logische stap geweest. Nadat ik de burgemeesterssjerp doorgaf aan Chris Andries, sloot die een akkoord met het Franstalige Intérêts Communaux (IC), en werden ikzelf en raadslid Jacqueline Moreau en schepen Monique Van der Straeten de facto uit de LB-lijst geweerd. We werden niet meer uitgenodigd voor vergaderingen. De LB-lijst viel uiteen.’

‘Net tegen het verdelen van mensen wil ik me verzetten. Ik wil Wemmelaars herenigen, iets wat ik tijdens mijn 9-jarig burgemeesterschap altijd heb nagestreefd. Ik heb nu gekozen om met mijn ervaring de WEMMEL-lijst te duwen. Ik ga ervoor, anders moet je geen kandidaat zijn’, aldus Van Langenhove.

Lijst WEMMEL

De lijst WEMMEL wordt getrokken door fractieleider Walter Vansteenkiste (Onafh.). Schepen Monique Van der Straeten (Open VLD), die al 30jaar actief is in de Wemmelse gemeenteraad, staat op de tweede plaats, gevolgd door Koen Weemaes (N-VA) en raadsleden Jacqueline Moreau (Onafh.) en Raf De Visscher (Onafh). Uittredend mandataris Jan Verhasselt (N-VA) staat op de 9de plaats. Schepen Herman Herman Vander Voorde (CD&V) staat op de voorlaatste plaats, net voor lijstduwer Marcel Van Langenhove.

Lijsttrekker Walter Vansteenkiste: ‘We hadden tijdens de eerste drie jaar met burgemeester Marcel Van Langenhove veel raakvlakken. Het stond in de sterren geschreven dat hij bij ons zou opkomen toen de meerderheid met burgemeester Andries kantelde. We gaan ervoor om Wemmel te herenigen in plaats van te verdelen en willen Wemmel ook in de eigen regio inbedden. De Lijst WEMMEL telt twaalf mandatarissen, van wie drie schepenen. Dat is een duidelijk signaal’, aldus Vansteenkiste.