Marcel Van Langenhove

Marcel Van Langenhove

(Version française)

  • Man van Jeannine Huygens
  • Woont in Wemmel sinds 1966
  • Werk: gewezen zelfstandige en internationaal voetbalscheidsrechter
  • Actief in de Wemmelse politiek sinds 1988
  • Politieke ervaring: 9 jaar burgemeester en 15 jaar schepen. Huidige ondervoorzitter van de vzw Wemmel Sport. Gewezen voorzitter van de vzw Pro Humanitate.
  • Vrije tijd: begeleider voetbalscheidsrechters

Wemmel herenigen

Ik ben uitermate fier op lijst W.E.M.M.E.L: een lijst met geëngageerde kandidaten die de Wemmelaars centraal plaatsen en niet de persoonlijke belangen. Jong en oud, iedereen is verenigd, zonder verdeeldheid. Als scheidsrechter stond ik altijd alleen op het veld en moest ik alleen beslissen. In de politiek is dat anders en dat is goed. Een democratie is geen dictatuur. Je moet samenwerken. En dat zie ik me met deze ploeg en met u zeker doen.

Dankzij de diversiteit op onze lijst hoop ik de dialoog tussen de (taal)gemeenschappen opnieuw aan te wakkeren. Vooral de laatste jaren is er een kloof gegroeid die ik ten zeerste betreur. Je merkt het als je door Wemmel wandelt. Elkaar simpelweg goeiedag zeggen op straat, gebeurt nog weinig. De anonimiteit vergroot, het dorpskarakter verdwijnt. Daar moeten we iets aan doen.

Graag wil ik tijdens de volgende legislatuur werk maken van een warm Wemmel. Door te luisteren en alles bespreekbaar te maken, komen we beslist tot goeie oplossingen voor de aangereikte problemen. Alles realiseren voor iedereen kan ik nooit. Loze beloftes maken, ligt niet in mijn aard. Maar naar eer en geweten handelen, zonder iemand voor te liegen, dat kan ik zeker.

Mijn hart gaat uit naar de sport in Wemmel. Als ik de sportinfrastructuur bekijk, kan ik niet anders dan vaststellen dat we hopeloos achter zijn. Zeker de sporthal voldoet niet aan de huidige normen. Daarom moeten we in de toekomst gebruik maken van alle subsidies waar we recht op hebben, en dit op alle domeinen. Zo wordt uw belastingsgeld goed besteed. Laat ons geen energie meer steken in communautaire discussies over ‘vanwaar’ de centen komen, maar laat ons denken aan het gemeenschappelijk belang. Verenigingen hebben het in deze maatschappij van snel wisselende trends, een overaanbod en economische crisis al moeilijk genoeg.