Koen Weemaes

Koen Weemaes

  • Studies: Master Toegepaste Economische Wetenschappen (KULeuven), Master Business Administration (UNC North Carolina, VS; Instituto de Empresa, Spanje)
  • Werk: Researcher Accounting & Finance, Vlerick Business School
  • Gedomicilieerd in Wemmel sinds 1979
  • Politieke ervaring: Voorzitter N-VA afdeling Wemmel
  • Actief in Aiesec Alumni, Mensa, WWF. Gewezen leider scouts Ruusbroeck.

Goed bestuur

Nu de ergste economische crisis sinds tachtig jaar heeft toegeslagen en onze huidige generatie politici budgettaire fouten blijven maken, wil ik niet langer aan de zijlijn staan. In Wemmel werd de volledige spaarpot die de vorige generaties beleidsmakers hadden opgebouwd in één legislatuur van tafel geveegd. Gevreesd wordt dat na de verkiezingen, als de reserves helemaal opgebruikt zullen zijn, de gemeentebelastingen opnieuw stijgen.

Ik wil mij inzetten voor gemeentefinanciën die in evenwicht zijn, zonder de belastingen te verhogen. Op dit moment kiest de huidige meerderheid om niet in te tekenen op bepaalde inkomsten (subsidies) van de (Vlaamse) overheid. Uiteindelijk zullen het de Wemmelaars zijn die hier, via nieuwe belastingen, het slachtoffer van worden.

Het is tijd voor een goed bestuur met gezond boerenverstand. Het heeft geen zin om studies uit te voeren als we er toch niets mee doen. Laat ons stoppen met prestigeprojecten of moties te stemmen die niets met Wemmel te maken hebben. Onze toekomst ligt hier in Wemmel, niet in Brussel.