Het verenigingsleven ondersteunen

Wie de kandidatenpagina bekijkt, ontdekt dat vele kandidaten actief zijn in een Wemmelse vereniging. Zo ook Bert Vannieuwenhuyse (kandidaat nr. 7). Naast de deadline van 14 oktober speelt voor hem nog een tweede deadline; het op de Wemmelse planken brengen van zijn theaterproductie Anatol van HET WORM. Lijst W.E.M.M.E.L moedigt elk sociocultureel engagement in de gemeente aan. Omdat verenigingen het sociale bindweefsel in de gemeente zijn.
‘Cultuur is het cement dat, over de verschillen heen, mensen dichter bij elkaar kan brengen. Lijst W.E.M.M.E.L wil een beleid dat ervoor kiest om lokale verenigingen te ondersteunen, zodat zij zich ten volle kunnen ontwikkelen. We willen nieuwe culturele initiatieven aanmoedigen en in de mate van het mogelijke extra zuurstof creëren voor bestaande verenigingen’, zegt Bert.
Als medeoprichter en bezieler van HET WORM, een professioneel theatergezelschap uit Wemmel, brengt hij op 24 oktober een nieuw theaterstuk op het Wemmelse podium. ‘ANATOL!’ is een fijnzinnige, sprankelende komedie over de liefde. Voor Bert, die droomt van een uitverkochte zaal, lopen op dit moment dus twee campagnes: een politieke én een culturele. Voor hem allebei even belangrijk.