Gezocht: mensen met een hart voor cultuur

Nu de verkiezingen voor de gemeenteraad voorbij zijn naderen de verkiezingen voor het nieuwe bestuur van de Nederlandse Culturele Raad Wemmel (NCRW), de erkenningscommissie van de NCRW en de programmeringscommissie van de Zandloper. Graag brengen we je op de hoogte van twee belangrijke data in de kalender van de culturele raad.

Op 20 november 2012 organiseert de Nederlandse Culturele Raad Wemmel een Algemene Vergadering waarin we een toelichting geven over de verschillende deelraden (bestuur NCRW, erkenningscommissie NCRW en programmeringscommissie van de Zandloper). We stellen je ook de procedure van de verkiezingen voor.

Op 21 januari 2013 organiseren we de verkiezingen voor deze drie deelraden.

Beide vergaderingen vinden plaats om 20 uur in gemeenschapscentrum de Zandloper.

De informatievergadering van 20/11 is een open vergadering waarvoor we zoveel mogelijk geïnteresseerden uitnodigen. Ook als je geen deel uitmaakt van een vereniging ben je welkom. Zo kan de cultuurraad bijvoorbeeld ook een aantal deskundigen coöpteren die geen deel uitmaken van een vereniging.  Ook de programmeringscommissie wordt bijvoorbeeld wel verkozen door de leden van de cultuurraad, maar de gekozenen  hoeven geen lid te zijn van een vereniging (maar dat mag wel!).

Misschien wil je je leden wel laten weten dat dit plaatsvindt maar is het niet zo duidelijk wat de cultuurraad nu juist doet. Daarom vatten we het al heel kort even samen:

Wat doet de culturele raad?

  • De NCRW is een adviesorgaan. Wij geven adviezen aan (de Zandloper, vzw ‘de Rand’ en  het gemeentebestuur) over zaken die het cultuurbeleid aanbelangen. Zo bepaalt de culturele raad mee het cultuurbeleid van onze gemeente.
  • Overleg, coördinatie en samenwerking tussen de verschillende verenigingen zijn de kerntaken van de culturele raad.
  • De culturele raad is de uitgelezen partner om activiteiten op te zetten, waarmee we een maximale deelname beogen. In het verleden hadden we reeds verenigingsoverkoepelende initiatieven als de Ierse & Hongaarse week, 11 juli-viering, seniorenfeest, de zeepkistenrace…
  • De cultuurraad gaat op zoek naar vernieuwende initiatieven. Zo staat het cultuurbeleid in Wemmel nooit stil!
  • We werken steeds vanuit de visie om het Vlaams karakter van onze gemeente te bevorderen. Daarbij beogen we wel een open dialoog met anderstaligen.

We zijn op zoek naar een dynamische bestuursploeg die het cultuurbeleid in Wemmel een warm hart toedraagt!

Heb je  nog prangende vragen? Dan kan je terecht bij één van de huidige bestuursleden of bij de centrumverantwoordelijke van de Zandloper.

Wij geven u heel graag wat meer uitleg!

Met vriendelijke groet,

Stefaan Jespers, voorzitter NCRW
Lieve Verbeeck, voorzitter erkennningscommissie
Frieda Hermans, voorzitter programmeringscommissie de Zandloper
Gwennan Dekens, centrumverantwoordelijke de Zandloper

Bron: www.dezandloper.be