Eindejaarscampagne Amnesty International

20131209-210310.jpgWemmel steunt de eindejaarscampagne van Amnesty International. In 2013 vraagt de internationale vereniging die voor de mensenrechten opkomt extra aandacht voor de vrije meningsuiting in Rusland.

De actie loopt tijdens de maand december. Gedurende die periode zullen in de gemeentelijke bibliotheek kaarsen te koop zijn ten voordele van Amnesty International. Tegelijk zal er ook een tentoonstelling van Russische affiches opgesteld staan.
Sinds Poetin aan zijn derde ambtstermijn als president begonnen is, voerde hij een resem nieuwe wetten en regels in die de vrije meningsuiting sterk inperken.

Journalisten, mensenrechtenactivisten, advocaten, bloggers en kunstenaars in Rusland worden hard aangepakt als zij hun kritische stem laten horen. Demonstreren is zo goed als onmogelijk gemaakt. In aanloop naar de Olympische Winterspelen in Rusland, zijn alle ogen op Moskou gericht. Amnesty International grijpt deze gelegenheid aan om intensief actie te voeren voor het recht op vrije meningsuiting in Rusland.

Meer info over de actie vind je op deze website.

Bron: wemmel.be