De Gordel wordt Gordelfestival, verspreid over 2 dagen

gordelfestival logoDe Gordel wordt dit jaar een tweedaags Gordelfestival op 30 augustus en 1 september. Op vrijdag opent het festival met liveoptredens, op zondag zijn er activiteiten in de hele Groene Gordel (de groene rand rond Brussel).

Op vrijdagavond opent het festival in het provinciedomein van Huizingen met liveoptredens van Senne Guns, Walrus, Axl Peleman en de Nieuwe Snaar. Zondag is het de beurt aan Kapitein Winokio. Langs de verschillende routes zijn er op zondag ook terrasoptredens met lokale artiesten als Sarah Ferri, The Jacquelines, Madingma en Buurman.

Op zondag staat het Gordelfestival in het teken van een waaier aan sportieve routes in de hele regio. Er is keuze uit zestien fiets- en wandeltochten. Een blijver is de fietslus rond Brussel, dit jaar langs een opgefriste route van 115 km. Bloso breidt het sportaanbod ook uit: met mountainbike in Pepingen en initiaties in verschillende sporten aan de trefpunten in Hofstade (Bloso-centrum) en Huizingen (provinciedomein). In Hofstade en Huizingen zal er animatie en straattheater zijn.

In de toekomst zullen de andere gemeenten van de regio zich om de beurt als focusgemeente profileren. “Zo kleuren we het Gordelfestival de volgende jaren telkens anders in”, luidt het. Inschrijven kan via de site van het Gordelfestival.

Vorig jaar had Carla Galle, de voorzitter van Gordel-organisator Bloso, al aangekondigd dat het de laatste klassieke editie van de Gordel was en dat het tijd werd voor iets anders.

Belga, 25 juni 2013